Stein Janssen
Acting and Training

 

Op zijn 13e werd het hart van Stein gestolen door het acteren en is hij er sindsdien (dus nu al zo'n 13 jaar ) met veel plezier mee bezig.

Diepe hartstocht en groot enthousiasme is /zijn dan ook DE drijfveer van Stein.

Hij heeft diverse particuliere acteeropleidingen gedaan in Nederland en Belgie, waaronder Acteerstudio Paul Dekker in Den Bosch, waar Stein de Meisner techniek ontdekte. Dit bracht hem terug naar het hier en nu.

Wat gebeurt er als je in contact bent met een andere acteur en wat doet dit met je. Wat gebeurt er als je zegt: “Stel je eens voor dat’

Wat voel je dan?

Echt zijn in verbeelde omstandigheden dat is het streven van Stein op het toneel en voor de lens.

Het mooie aan acteren, vindt hij, is dat je altijd begint ''from scratch'', hoeveel je ook op het toneel hebt gestaan; iedere moment en ieder personage is weer nieuw.

Dit daagt je uit om constant waakzaam te zijn en op zoek te gaan naar waar het personage zit.

Stein typeert zich zelf als een autodidact en bevindt zich niet graag in de schoolbanken. Daarom heeft hij het besluit genomen om niet te auditeren voor de toneelscholen, maar zijn ervaring direct op te doen in de praktijk. Hieruit is Toneelgroep Sterrenstof geboren.

Stein kiest de stukken uit en zo nodig vertaalt hij deze, zoekt de juiste mensen voor de productie en regelt alle productionele en artistieke werkzaamheden, die komen kijken bij het runnen van een gezelschap.